Kreteńska oliwa z oliwek extra virgin najwyższej jakości, wielokrotnie nagradzana w międzynarodowych konkursach. Uznana za jedną z 50 najlepszych oliw na świecie, produkowana jest we wschodniej Krecie, w okręgu Sitia w prowincji Lasiti. Pochodzi z oliwek odmiany Koroneiki o niskiej kwasowości (0,3*-0,5*). Wytwarzana jest metodą tłoczenia na zimno w temperaturze poniżej 27°C. Charakteryzuje się wyjątkowym, owocowym smakiem i aromatem, zawiera wysokie wartości odżywcze, a jednocześnie jest bogata w polifenole, naturalne przeciwutleniacze i składniki odżywcze.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.