Oliwa Oilympian Koufolias 1L
Szybki podgląd
90,00 zł
Greckie Oregano górskie BIO
Szybki podgląd
20,00 zł
Oliwa z oregano
Szybki podgląd
30,00 zł
Oliwa z rozmarynem
Szybki podgląd
30,00 zł
Oliwa z papryką
Szybki podgląd
30,00 zł
Oliwa pomarańczowa
Szybki podgląd
30,00 zł
Oliwa cytrynowa
Szybki podgląd
30,00 zł
FitCukier 70g
Szybki podgląd
18,00 zł
SuperSól solniczka 200g
Szybki podgląd
15,00 zł
SuperSól 500g
Szybki podgląd
18,00 zł
Nowość

Ocet biały

18,00 zł

Producent: PAPADEAS
Wysyłka:24 godziny
Produkt dostępny (3 szt.)
Waga:0.80 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Biały ocet aromatyczny Messino jest wytwarzany wyłącznie z białych odmian win z Peloponezu i Krety, które pochodzą głównie z winogron Chardonnay. Ocet z białego wina jest głęboko aromatyczny, z delikatnymi nutami, ponieważ jest wytwarzany wyłącznie z wina i ma mocną kwasowość i ostry smak.

Korzyści, jakie ocet oferuje organizmowi, są znane ze względu na udowodnione działanie przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające, a także pomaga obniżyć poziom cholesterolu i zapobiegać chorobom sercowo-naczyniowym.

Wystarczy kilka kropli białego octu Messino, aby wzbogacić swoje jedzenie.

Biały ocet jest materiałem passe-partout w kuchni i może być stosowany we wszystkich potrawach. Jest naturalnym konserwantem warzyw, ryb, a nawet mięsa, natomiast jest niezbędny w wielu procesach kulinarnych, takich jak produkcja kiszonych warzyw czy konserwowanie oliwek. To najlepszy wybór do marynaty, ponieważ mocna kwasowość zmiękcza mięso lub ryby i pozwala im maksymalnie wchłonąć smak. Ocet z białego wina najlepiej nadaje się do produkcji sosów takich jak ketchup i majonez. Oczywiście służy jako baza do dressingów czy winegretów i nadaje smak i aromat każdej sałatce, bez konieczności dodawania soli.

Ocet ma jednak wiele zastosowań również poza kuchnią. Znajduje zastosowanie w czyszczeniu ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, a także w kosmetyce.

Ocet biały Messino jest produkowany w zakładach w Mesenii z wyselekcjonowanych odmian win białych. Otrzymuje się wino, które jest przechowywane w dużych zbiornikach i po niezbędnych pomiarach kierowane do produkcji, a konkretnie do zakwaszaczy w celu zakwaszenia.

 Po zakończeniu zakwaszania gotowy produkt jest schładzany, staje się klarowny, filtrowany, a produkt końcowy jest przechowywany w odpowiednich zbiornikach, gdzie jest konserwowany w odpowiednich warunkach. Następnie następuje proces butelkowania, w którym wybieramy butelki w ściśle higienicznych warunkach, w którym biały ocet jest butelkowany, a następnie rozprowadzany do punktów sprzedaży, docierając w idealnym stanie na talerz.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dot. cookies. Możesz zmienić lub określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.