Oliwki Almades 250g
w naturalnej zalewie solankowej bez konserwantów. Pakowane próżniowo w opakowaniu z tworzywa sztucznego.
OPAKOWANIE PRÓŻNIOWE 250g
Odmiana "Chondroelia Chalkidiki" jest znana na całym świecie ze swoich grubych, pełnych, soczystych owoców. Z tego powodu jest uważana za najlepszą jadalną oliwkę stołową. Nazwę "almades" zawdzięcza naturalnemu procesowi przetwarzania, w którym jedynym składnikiem jest sól bez dodatkowych chemicznych środków konserwujących. Oliwki zbiera się, gdy dojrzeją na drzewach i nabiorą charakterystycznego ciemnego koloru. Owoce po naturalnej obróbce z dodatkiem jedynie soli, zyskują cienką skórkę i owocowy smak, który czyni je wyjątkowymi.
Firma KAPA OLIVE FARM z siedzibą w Olynthos na Półwyspie Chalkidiki zajmuje się przetwarzaniem i standaryzacją oliwek jadalnych od 2000 roku. Region Olynthos zapewnia największy wskaźnik produkcji oliwek w prefekturze. Olynthos to starożytne miasto w Chalkidiki, zbudowane na żyznej równinie, w zatoce Zatoki Toroni, w pobliżu podstawy półwyspu Kassandra. Tradycyjny sposób przetwarzania bez użycia środków chemicznych lub dodatkowych konserwantów w produktach oraz przestrzeganie wszystkich certyfikowanych procedur produkcji, przetwarzania i standaryzacji oliwek zapewnia zgodność z europejskimi normami żywnościowymi zgodnie ze standardami HACCP.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.