Papryka czerwona pieczona
Szybki podgląd
20,00 zł
Fasola olbrzymia w sosie pomidorowym
Szybki podgląd
15,00 zł
Zielona fasolka w sosie pomidorowym
Szybki podgląd
15,00 zł
Liście winorośli faszerowane ryżem
Szybki podgląd
18,00 zł
Oliwa Orino Sitia 1L w butelce
Szybki podgląd
75,00 zł
Oliwa Latzimas 5L
Szybki podgląd
280,00 zł
Oliwa Olympia 0,25L w szklanej butelce
Szybki podgląd
33,00 zł
Super Sól 100 g​
Szybki podgląd
6,00 zł
Oliwa Elioste w puszce 0,5L
Szybki podgląd
50,00 zł
PASTA  Z PRAŻONYCH PISTACJI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I MALINĄ 300g
Szybki podgląd
63,00 zł

Krem balsamico figa

16,00 zł

Producent: PAPADEAS
Produkt niedostępny
Waga:0.25 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Krem balsamiczny z figą

Jeden z ulubionych i najbardziej znanych mesyńskich owoców połączyliśmy z naszym ulubionym octem balsamicznym i stworzyliśmy krem balsamiczny z figą Messino. Dojrzewający ocet balsamiczny Messino z dodatkiem skoncentrowanego moszczu winogronowego został wzbogacony o naturalny ekstrakt z fig, tworząc niezapomniane wrażenia smakowe. Charakteryzuje się ziemistym aromatem, słodko-kwaśnym owocowym smakiem i posmakiem dojrzałych aromatycznych fig. Dzięki przepisowi Messino możesz cieszyć się soczystym smakiem fig przez cały rok na swoim stole i wzbogacać swoje dania w każdym sezonie!

Delektuj się nim w zielonych sałatkach liściastych, zwłaszcza tych zawierających owoce lub ser, a także w sałatkach z kapustą lub marchewką. Dodaj dodatkowy smak i zainteresowanie do gotowanych warzyw, pieczonych lub gotowanych. Oferuje smakową równowagę jako dip lub glazura na słonych serach i wędlinach, takich jak prosciutto, a także podkreśla delikatniejsze i chłodniejsze sery, takie jak antotyro i mozzarella. Na koniec warto odważyć się na tworzenie słodkich kombinacji z kwaśnymi nutami, dodając krem figowy jako składnik słodkich nadzień do ciasta francuskiego, do dżemów i chutneyów lub jako dekorację do każdego rodzaju smaku lodów.

Dostępne w plastikowej butelce 250ml

Krem balsamiczny z figą Messino produkowany jest w specjalistycznej linii produkcyjnej, która posiada certyfikat systemu jakości ISO 22000:2018. Ocet balsamiczny jest mieszany z zagęszczonym moszczem z białych winogron w specjalnych, dużych mikserach. Po uzyskaniu homogenizacji i koagulacji produkt jest aromatyzowany naturalnym ekstraktem z fig i mieszany w celu wydobycia jego naturalnych aromatów. Butelkowanie odbywa się w ciągu 24 godzin w ściśle określonych warunkach higienicznych, mając na celu wylądowanie na Twoim talerzu w idealnym stanie, zachowując swoją kwasowość i doskonałą gęstą konsystencję.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!

Napisz opinię

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dot. cookies. Możesz zmienić lub określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.